dijous, 4 de setembre del 2014

Bear Creek trestle


Desprès d'uns mesos sense escriure, us presento el meu darrer treball de modelisme.

La construcció d'un circuit en escala 0n30 a la nostra associació em va picar la curiositat i vaig comprar una locomotora Shay de Bachmann.

Vaig trobar aquesta escala molt interessant, representa la via estreta americana en escala O (1:48) amb l'avantatge de que l'ample de via és el mateix que l'H0,  però els edificis, persones i material motor i remolcat són gairebé el doble de grans. Això obre les portes a la construcció artesana scratchbuilding, i la meva vista cansada ho agraeix.

L'anunci del concurs de diorames de Firatren Sabadell em va inspirar la construcció d'un pont de fusta americà,  el que ells anomenen un trestle bridge, que es pot traduir com pont de cavallets.

Així que em vaig posar a cercar informació a internet, i vaig trobar plànols originals del 1925 i un reportatge força interessant dels ponts del Rio Grande Southern, una part del Denver-Rio Grande, a Colorado.

La experiència ha estat molt agradable. Primer dibuixar el pont, basat en els plànols originals, adequant a les mides de la base obligatòries del concurs. Desprès treballar la fusta, amb llistons de til·ler. I finalment fer el terreny, amb porex, escaiola plàstica i fusta.

També he pogut experimentar amb nous materials per fer el riu, les cascades, amb efectes d'aigua, i la construcció integral d'un avet americà.

La seva construcció m'ha omplert les tardes de les vacances, i ara el tinc a punt pel concurs.

Bear Creek  (rierol de l'os) és un lloc imaginari, encara que existeixen molts llocs amb aquest nom als Estats Units, em vaig inspirar en un pont real del RGS, a Ophir Loop, Colorado, un pont en corba molt més alt i llarg que travessa un riu.

La foto de la capçalera està feta amb un fons d'imatge real projectat a la TV, i editats els títols amb Photoshop.

Unes fotos del conjunt:




El diorama serà a Sabadell els dies 20 i 21 de setembre per aquells que ho vulguin veure en directe.

Espero que us agradi.