divendres, 28 de maig del 2010

Obres i més obres



Si agafeu la línia de Portbou a Barcelona, us adonareu de la profunda metamorfosi d’aquest tram veterà.


Els meus desplaçaments diaris de Granollers a Barcelona, em permeten seguir les evolucions dels treballs i prendre algunes fotos des de la finestra del tren.


Des de dilluns d’aquesta setmana els combois ja passen desviats pel nou tram provisional a la zona de la Sagrera. A Sant Andreu Comtal, es treballa en els fonaments de la nova estació, tot preparant el pas de la línia d’alta velocitat. Al costat dels tallers de Renfe i Talgo les noves explanacions esperen la col·locació de la via.


Al costat del riu, a Montcada segueixen injectant formigó. Si no ho tinc mal entès per aquí s’ha de soterrar el recorregut amb tuneladora.


Al arribar a Mollet, els “scalextrics” de formigó armat i bigues prefabricades per l’enllaç de la via de Cerdanyola amb el tram d’alta velocitat i la via de Portbou es retallen al contrallum de la posta de sol.


A Montmeló, un tren carriler espera al desviament provisional que ens farà passar per dins del túnel de formigó destinat al AVE. Muntanyes de noves travesses de formigó d’ample ibèric esperen el seu torn sota la mirada dels obrers. I pensar que tot això haurà de ser desmuntat un altre cop per culpa del maleït ample de via...


Més endavant el nou pont de formigó sobre el Congost ja està llest per rebre la capa de balast i ben aviat hi passarem per sobre. Ja cap al Polígon de Montornès, els pals de la catenària d’alta velocitat ja hi son a punt, just a la sortida del túnel que empalmarà amb el nou pont sota el turó de Les Tres Creus.


Tot això fa que els trens hagin de reduir la velocitat a molts trams, la proximitat de persones treballant, grues, vies provisionals, corbes i contra-corbes obliguen.


Entre Sants i Granollers no queda cap possibilitat d’avançament en via desviada, el recorregut s’ha convertit en una línia de metro, per la que tenen de passar trens de rodalies, trens de mitja distància, mercants i els pocs trens de llarga distància supervivents...


Molts dies el recorregut entre Sants i Granollers s’acosta a l’hora de duració. Paciència, esperem que sigui per millorar, que ja ens toca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada