diumenge, 14 de març del 2010

Regional 15840, destinació Portbou , 19:16
Barcelona estació de Sants, un dia laborable, de retorn cap a Granollers. El desgavell d’horaris de la feina d’aquests darrers mesos, m’ha dut la sorpresa del retrobament amb un vell conegut.

Amb els meus companys de feina que cada dia anem i tornem a la “city”, el vàrem batejar com el Shangai, comparant-lo amb el mític exprés de La Corunya.


Un tren que durant l’estiu és ple de jovent de totes les nacionalitats amb motxilles en direcció a altres llocs d’Europa, i que es barallen per poder col·locar-les als reduïts espais dels prestatges porta-equipatges.


Amb el bitllet normal de Rodalies, es permet agafar aquest tren que al llarg dels anys ha canviat el seu nom original de Delta a Regional. També conegut com el semidirecte, per que s’atura a les estacions de Barcelona i a continuació és directe fins a Granollers, retallant uns cinc minuts respecte als Rodalies, cosa que s’agraeix quan tornes a aquestes hores del vespre.

El servei és a càrrec, des de fa molts anys, de les unitats 470, procedents de les reformes de les veteranes UT 440.Ara amb la posta en marxa de les noves unitats de Media Distancia R-598, que cobreixen la resta d’horaris amb connexió a Figueres i també Portbou, han quedat disponibles unitats 470 de Media Distancia, amb seients reversibles i més còmodes que la sèrie de Regionals. Una mica més de dignitat per un tren que enllaça amb la xarxa francesa, i de passada una mica més de confort per els afortunats de Granollers i Sant Celoni que aprofitem l’avinentesa.Encara que això és una loteria, per que encara continuen en servei les 440R amb decoració negre i vermella, amb els seients durs, així que cal estar atents al colors del tren quan a la megafonia s’anuncia en castellà, català, francès i anglès, un del pocs trens internacionals que s’aturen a les vies 13 o 14.Bon viatge...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada