dissabte, 19 de febrer del 2011

Matí de dissabte a Cal Gavatx

Des de principis de gener, un cop finalitzada la restauració de la maqueta Baulenes, els maquetistes de Via Oberta ens dediquem a la instal•lació de nous comandaments manuals a la maqueta de corrent continua de Cal Gavatx.

Tot i que la maqueta disposava de comandament a través de pantalla i autòmat programable, vàrem trobar més operatiu i amb possibilitats de joc per a tothom de disposar del típics pannells amb polsadors, interruptors i pilots lluminosos, això que els francesos anomenen “TCO” i els anglesos “Switchboard”.

Així que ens vàrem posar mans a l’obra, amb l’Autocad per dissenyar el pannells, la construcció amb xapa i tall làser, doblegats per l’amic Pierre, i els vinils fets al retolista, i col•locats amb la mà precisa d’en Quim.

Uns quants matins de dissabte d’hivern fred, però plens d’escalfor humana, sense preses, gaudint de moments d’humor, sense cap obligació, perquè ens agrada , només per la satisfacció de la feina ben acabada.

Avui hem enllestit el primer pannell, després de cinc dissabtes. Hem hagut de passar fils de noves bobines de desviaments, semàfors i vies de la rotonda. Gairebé cinc bobines de cable i un munt de soldadures. Quedo impressionat amb la tècnica d’en Josep Tordera, amb un soldador de 60watts i la seva pasta inseparable.

Ja hem començat a passar fils del segon pannell, el de l’estació de Granollers, per sort només hem d’anar fins a les regletes de connexió ja existents, esperem acabar-ho el proper dissabte.

Que ràpid que passa el temps, ja gairebé són les dues, el temps just de fixar el pannell al seu lloc, perquè demà tornem a tenir públic a Cal Gavatx.

1 comentari: