diumenge, 30 de maig del 2010

Retorn als 70 (2)

Desprès d’uns quants mesos de treballs de restauració, per fi els trens ja circulen per la maqueta “Baulenas” a la masia de Cal Gavatx.

Ahir dissabte vàrem enllestir el cablejat refet de la instal·lació elèctrica i els artistes del pinzell i el floc donaven els últims retocs a la decoració.

Encara falten alguns detalls, enllestir la il·luminació i presses de corrent, retocs de pintura i per fi posar-hi una protecció de metacrilat, però aquest matí no hem tingut espera i hem engegat dues veteranes composicions d’en Pau. Encara he hagut d’introduir-me als baixos de la maqueta per passar-hi dos fils d’alimentació de les aturades de dos semàfors, al final ho hem aconseguit, tres trens circulant a l’hora sota supervisió manual.

No hem pogut refer l’automatisme, massa complicat per reproduir amb la tecnologia dels 70 amb unes vies que ja no es troben en bon estat, hem agut de substituir alguns desviaments amb d’altres de la mateixa època, procedents d’altres donacions. Per acabar-ho d’adobar, uns brètols ens van llançar pedres per la finestra i es van dedicar a destrossar l’edifici de l’estació i la catenària. Vàrem canviar el pals i part de la catenària malmesa, pero ens ha estat impossible de refer l’estació, feta amb cartró i tablex, així que l’hem substituït per un altre d’ambient germànic que lliga més amb el resta de la decoració, procedent de l’antiga maqueta del nostre amic Lluís.

Mai he estat partidari de la “Marka”, però haig de reconèixer que és un goig veure funcionar material de fa 40 anys, al que només ha calgut neteja i una mica d’oli per tornar a la vida.

Ens hem anat engrescant i al final s’ha posat resina al llac, s’han plantat i repintat el arbres, s’ha afegit balast i floc que ha fet pujar el color perdut al llarg dels anys.

Crec que el resultat compensa les hores de feina, només els comentaris de dos visitants d’aquest matí ja paguen l’esforç.

Per altre banda, he gaudit de la companyia i bones estones amb els companys de Via Oberta durant tots aquests dissabtes al matí que ens retrobem per fer feina sana i que ens fa oblidar els problemes de la setmana.

Un agraïment a tots els companys de Via Oberta i en especial a en Joaquim Duran “Van Gogh” i Pau Pallàs “el Marklinero”, sense ells aquest treball no hagués estat possible.

1 comentari:

  1. Felicitats!!! la veritat és que al final només l'he poguda mirar i ja així, parada, meravellar-me, a l'hora de plegar. Avui he gaudit de la circulació amb les 91 i 92 i com que anava venint gent, no he tingut temps ni pel cafetó..
    salutttt

    ResponElimina