dimecres, 15 de juliol del 2009

Quins trens, quin país


Baixador del Passeig de Gràcia, 19:47 d’aquest vespre, un d’aquells dies en que un no pot dir que és un amic dels ferrocarrils sense que et mirin amb sorna.

L’andana plena de gom a gom, avis de retard del tren en direcció a Sant Celoni, 15 minuts previstos, la gent s’aglomera trepitjant la franja groga de seguretat.

Un “aneguet” – l’invent de Talgo aprofitant els cotxes de darrera generació amb dues tractores per banda- passa al costat nostre amb una velocitat considerable en direcció Sant Andreu -on s’esperarà fins la seva hora de sortida des de Sants un altre cop-, sense cap mena d’avis per part de la megafonía.

A l’altre costat, mentre encara no ha acabat de sortir el rodalies amb direcció a l’Aeroport, el Catalunya Express provenint de Girona es veu a la boca del túnel, això és el que s’anomena circulació a la vista...

Arribada del tren amb els 15 minuts de retard, el tren ple com un ou, a mida que anem passant estacions l’aglomeració és increïble. Sort que la bufeta i la pròstata han aguantat, per que el fabulós WC del Civia, apte per discapacitats, estava fora de servei.

Demà haig d’agafar un avió per anar a Zürich. Per descomptat que no hi penso agafar el tren, a part de la probabilitat de retard en els horaris i la “gran” freqüencia de trens que hi ha, l’avió surt de la nova T1, que per aquells que no ho sabeu, no té connexió directa amb l’estació de Renfe, i has d’agafar un autobús. Igual que a Barajas.

Sincerament, si això és el gran futur que ens espera amb la transferència de rodalies a la Generalitat, “apaga i vámonos” que diuen els castellans. No se pas que gestionarem, les reclamacions pot ser? Una transferència sense trens ni vies, i compartint les circulacions amb llarga distància...


Demà a aquestes hores seré a un altre país, que em sembla que funciona una mica millor que aquest.


Espero tenir l’oportunitat de caçar algun tren en circumstancies més favorables que avui...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada