dijous, 23 de juliol del 2009

Vaporistes al Vallès Oriental


Dissabte 18 de juliol al matí al circuit de Cal Gavatx: un altre trobada de vaporistes. A les vuit del matí arribem la colla per començar la feina.

Inici fresquet a primera hora, mentre ens afanyem amb els preparatius, el vent del nord que ha bufat tota la nit ens ha deixat un dia net i assolellat, ideal per passar al aire lliure.

L’esmorzar que no falti, abans de que arribin els convidats, uns bons entrepans i els cafès... Cal anar fort per la feina.

Cap a les onze, arribada dels primers participants, avui no em tingut masses associacions, pot ser la crisi, la calor, qui sap!
Però mai falten els incondicionals, amb bones màquines: La Baltimore&Ohio de caldera vertical d’en Manel Gómez ens roba el cor a més d’un. I que hem de dir de la nova Montserrat del CGFC d’en Mascarell.

La rotonda es va omplint de locomotores de vapor, en dies com avui fa goig disposar d’aquesta instal·lació. El nou dipòsit d’aigua llueix voltat de participants, les primeres columnes de vapor comencen a sortir de les vàlvules de seguretat...



El públic comença a omplir l’estació. Alguns nens miren bocabadats, i s’espanten amb el xiulets i les bocanades de fum de les vaporoses.

Uns aficionats al modelisme militar ens acompanyen amb els seus carros de combat teledirigits, i els fan evolucionar per les pendents del túnel, fins i tot es forma un petit tren militar.




El sol mica en mica s’acosta al zenit, sort de l’aire del nord. Mica en mica les circulacions van minvant, s’acosta l’hora de l’àpat. Recollim el material i ens dirigim cap al restaurant F-3. Dinar de germanor amb paella inclosa. En acabar, el repartiment de records, amb el tercer lliurament de la sèrie dedicada a les estacions de la línia del nord, aquest any La Garriga.

I a la tarda, Sant Tornem-hi, encara queden ganes de voltar amb els enginys per les vies del circuit.

I com comiat, projecció de la pel·lícula de la recent visita a Le Bouveret per part d’uns quants socis i locomotores de Via Oberta.

Realment, es que som com la canalla...


agraïments especials a en Miquel Solé per la seva foto, que encapçala aquest post

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada