dimecres, 17 d’agost del 2011

Gran intervenció de la DH300

Avui hem treballat de valent a Canovelles County. Desprès d’ uns quants mesos aturada als tallers, la veterana locomotora de 5 polzades DH300 de Via Oberta, més coneguda com la CEFVO, ha passat pels ”quiròfans” per tal de rebre un tractament “antiaging”.
Hem refet el xassís, amb noves peces tallades amb làser, amb més gruix als testers i al pis, s’ha redissenyat la transmissió i el suport del motor, i es substituiran les corretges dentades i les cadenes i s’instal·larà un nou regulador xòper de l'amic Jordi amb tot el cablejat elèctric nou.
 
També passarà per pintura, un cop finalitzat els treballs mecànics, i semblarà que acabi de sortit de fàbrica, com ja fa gairebé 12 anys.
 
Uns treballs més que merescuts per aquesta locomotora, que ens ha acompanyat durant molts anys a les sortides amb el circuit itinerant, arreu de Catalunya, demostrant la seva resistència, amb jornades de més de 8 hores al Saló de la Infància de Barcelona, o fent servei a Cal Gavatx, quan encara no disposàvem del nou material de 7 polzades i quart.
La seva transmissió un dia va dir prou i el seu xassís estava bastant malmès desprès de tants anys de transports, i cops amb els descarrilaments.

Ha estat per a mi un plaer el refer els plànols en AutoCAD, tot partint de l’original que van fabricar el seu dia els companys Fausto, Paco i Joaquim. Només he fet petites millores de reforç i adaptació de la nova transmissió.

També he gaudit de la companyia d’en Pierre i en Fausto, que són com en Tom i Jerry, que no paren de empaitar-se tot el dia però que no poden viure un sense l’altre. Ells fan possible fer realitat els meus dibuixos.


Esperem enllestir-la ben aviat perquè torni a córrer per les vies de Cal Gavatx i que la puguem gaudir una bona pila d’anys més.

1 comentari: